Ole mana'oga ole lalolagi mo uamea e ono fa'atupula'ia teisi ile 2023

E fa'afefea ona suia le mana'oga uamea i le lalolagi i le 2023?E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamatalaga na tuʻuina mai e le Metallurgical Industry Planning and Research Institute talu ai nei, o le manaoga o le uʻamea i le lalolagi i le 2023 o le a faʻaalia ai uiga nei:
Asia.I le 2022, o le a feagai le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Asia ma luitau tetele i lalo o le faatosinaga o le faʻamalosia o le siosiomaga tau tupe a le lalolagi, le feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini, ma le faʻagesegese o le tamaoaiga o Saina.I le va'ai atu i luma i le 2023, o lo'o i ai Asia i se tulaga lelei mo le atina'eina o le tamaoaiga o le lalolagi, ma ua fa'amoemoe e ulufale atu i se tulaga o le fa'aitiitia vave o le tau o le tau, ma o lona fa'atupulaia o le tamaoaiga o le a sili atu i isi itulagi.O le International Monetary Fund (IMF) o loʻo faʻamoemoeina le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Asia i le 4.3% i le 2023. E tusa ai ma se faʻamatalaga atoatoa, o le manaoga o le sila a Asia i le 2023 e tusa ma le 1.273 piliona tone, i luga ole 0.5% i lea tausaga ma lea tausaga.

Europa.A maeʻa le feteenaiga, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupuina le vevesi o le sapalai o le lalolagi, malosi ma tau o meaʻai, i le 2023 o le a feagai le tamaoaiga o Europa ma luitau tetele ma le le mautonu, maualuga o le tau o le tau e mafua mai i le faʻaitiitia o le tamaoaiga, le lava o le malosi o faʻafitauli tau atinaʻe, siʻitia tau o le soifuaga. ma le fa'atuatuaina o tupe fa'afaigaluega a kamupani o le a avea ma atina'e tau tamaoaiga a Europa.I se faʻamasinoga atoatoa, o le manaoga uʻamea a Europa i le 2023 e tusa ma le 193 miliona tone, i lalo ole 1.4% i lea tausaga ma lea tausaga.

Amerika i Saute.I le 2023, toso i lalo e le maualuga o le tamaoaiga o le lalolagi, o le tele o atunuu i Amerika i Saute o le a feagai ma le mamafa tele e toe faaolaolaina a latou tamaoaiga, pulea le tau o tupe ma fatuina galuega, ma o le a faʻagesegese lo latou tamaoaiga.O le International Monetary Fund o loʻo valoia o le a tuputupu aʻe le tamaoaiga o Amerika i Saute i le 1.6% i le 2023. Faatasi ai ma i latou, atinaʻe, fale ma faʻafouina malosiaga faʻafouina, uafu, suauʻu ma kesi galuega e faʻamoemoe e tulaʻi mai, faʻaosoina e Pasila uʻamea manaoga, e taʻitaʻia saʻo i se toe faʻaleleia i manaʻoga uʻamea i Amerika i Saute.I le aotelega, o le manaʻoga uamea i Amerika i Saute na oʻo atu i le 42.44 miliona tone, i luga ole 1.9% i lea tausaga ma lea tausaga.

Aferika.O le tamaoaiga o Aferika na televave le tuputupu ae i le 2022. I lalo o le aafiaga o le feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini, o le tau o le suauu faavaomalo ua matua maualuga lava, ma o nisi o atunuu Europa ua siitia atu lo latou manaoga malosi i Aferika, lea ua matua siitia ai le tamaoaiga o Aferika.

Ua valoia e le International Monetary Fund e faapea o le tamaoaiga o Aferika o le a tuputupu ae i le 3.7 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le 2023. Faatasi ai ma le maualuga o tau o suauu ma le tele o galuega tetele na amata, o le manaoga o le sila a Aferika e faamoemoe e oo atu i le 41.3 miliona tone i le 2023, i luga o le 5.1% tausaga i luga. tausaga.

Sasa'e Tutotonu.I le 2023, o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga i Sasaʻe Tutotonu o le a faʻalagolago i tau o suauʻu faʻavaomalo, faiga faʻasao, le lautele o faiga faʻavae e lagolago ai le tuputupu aʻe, ma faiga e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le tamaoaiga na mafua mai i le faʻamaʻi.I le taimi lava e tasi, geopolitics ma isi mea taua o le a aumaia ai foi le le mautonu i le atinaʻeina o le tamaoaiga o Sasaʻe Tutotonu.O le International Monetary Fund o loʻo valoia o Sasaʻe Tutotonu o le a tuputupu aʻe i le 5% i le 2023. E tusa ai ma se faʻamasinoga atoatoa, o le manaʻoga uʻamea i Sasaʻe Tutotonu i le 2023 e tusa ma le 51 miliona tone, e 2% i le tausaga.

Oseania.O atunu'u e fa'aaogaina uamea i Oseania o Ausetalia ma Niu Sila.I le 2022, na faasolosolo malie ona toe faʻaleleia le tamaoaiga o Ausetalia, ma faʻateleina le talitonuina o pisinisi.Ua toe manuia le tamaoaiga o Niu Sila, ona o le toe faaleleia o auaunaga ma turisi.Ua valoia e le International Monetary Fund e faapea o Ausetalia ma Niu Sila o le a tuputupu aʻe uma i le 1.9% i le 2023. E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga atoa, o le manaoga o le uamea a le Oceania i le 2023 e tusa ma le 7.10 miliona tone, e 2.9% i lea tausaga ma lea tausaga.

Mai le vaaiga o le suiga o le uʻamea manaʻomia i vaega tetele o le lalolagi, i le 2022, o le taumafa uʻamea i Asia, Europa, o atunuʻu o le Commonwealth of Independent States ma Amerika i Saute na faʻaalia uma ai se agaʻi i lalo.Faatasi ai ma i latou, o atunuu CIS na sili ona afaina ai le feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini, ma o le atinaʻeina o le tamaoaiga o atunuu i le itulagi na matua le fiafia, faatasi ai ma le paʻu o le uamea i le 8,8% i lea tausaga ma lea tausaga.O le fa'aaogaina o uamea i Amerika i Matu, Aferika, Sasa'e Tutotonu ma Oseania na fa'aalia ai le si'itia i luga, fa'atasi ai ma le fa'atupulaia o le 0.9%, 2.9%, 2.1% ma le 4.5% i lea tausaga ma lea tausaga.I le 2023, o manaʻoga uʻamea i atunuu CIS ma Europa o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona faʻaitiitia, aʻo manaʻoga uamea i isi itulagi o le a faʻatupulaʻia laʻititi.

Mai le suiga o le mamanu manaoga uʻamea i itulagi eseese, i le 2023, manaoga uʻamea Asia i le lalolagi o le a tumau i le 71%;manaoga uamea i Europa ma Amerika i Matu o le a tumau le lona lua ma le lona tolu, manaoga uamea i Europa o le a pa'ū i le 0.2 pasene i le 10.7%, Amerika i Matu manaoga uamea o le a faateleina i le 0.3 pasene i le 7.5%.I le 2023, o le manaʻoga uamea i atunuu CIS o le a faʻaitiitia i le 2.8%, faʻatusatusa i lena i Sasaʻe Tutotonu;o Aferika ma Amerika i Saute o le a siitia i le 2.3% ma le 2.4% i le faasologa.

I le aotelega, e tusa ai ma le auʻiliʻiliga o le atinaʻeina o le tamaoaiga o le lalolagi ma faʻaitulagi ma manaʻoga uʻamea, o le manaoga o le uʻamea o le lalolagi e tatau ona oʻo atu i le 1.801 piliona tone i le 2023, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe o le 0.4%.


Taimi meli: Iuni-26-2023